logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Vervangen asfalt Ringbaan Zuid

23 augustus 2024

Ringbaan Zuid krijgt nieuw asfalt. De gemeente vervangt de bovenste asfaltlagen van de rijbanen. Het gaat om het gedeelte vanaf de Dr. Hub van Doornweg tot aan de kruising met de Professor van Buchemlaan. Het werk is in de weekenden van 6 tot 9 en van 13 tot 15 september.

De rijbaan krijgt grotendeels geluid verminderend asfalt.

Om de overlast van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken werkt aannemer BAM Infra BV in de weekenden. Van vrijdag 6 september 19:00 uur tot maandag 9 september 05:00 uur en van vrijdag 13 september 19:00 uur tot zondag 15 september 09:30 uur. (Dit is een aangepaste tijd, eerder communiceerden we dat de ringbaan op de 15e om 08:00 uur open zou zijn. Dat blijkt niet haalbaar.) Ringbaan-Zuid is ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Tijdens beide weekenden wordt het doorgaand verkeer vanaf de Blaak en Goirle omgeleid via de Blaakweg, de A58 en de Kempenbaan en andersom. De hulpdiensten kunnen ten alle tijden over het werkvak rijden.

Wanneer de werkzaamheden niet door kunnen gaan of niet helemaal klaar zijn bijvoorbeeld vanwege de beschikbaarheid van materieel of het weer (hitte of veel regen), dan zijn er nog twee reserve-weekenden gepland. Het gaat dan om de weekenden van 4 tot 7 oktober en 11 tot 13 oktober 2024.

Kijk voor een compleet overzicht van de werkzaamheden en de daarbij behorende omleidingen op de pagina Ringbaan Zuid op deze site.