logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Subsidie maakt evenementen in dorp of wijk mogelijk

16 september 2024

Vanaf 1 oktober 10:00 uur kunnen organisatoren van kleinschalige evenementen subsidie aanvragen. De subsidie is er om activiteiten in de dorpen en wijk van de gemeente Tilburg mogelijk te maken. Er is een speciale subsidie voor kleinschalige evenementen tijdens de jaarwisseling en een subsidie voor evenementen door het gehele jaar.

De regeling ondersteunt kleinschalige evenementen die het hele jaar georganiseerd kunnen worden. Dit zijn gratis toegankelijke activiteiten zoals markten, buurtfeesten of festivals die in de wijk of dorp plaatsvinden. Van de vorige subsidieronde maakten verschillende wijk- en dorpsevenementen gebruik. Zo zijn bijvoorbeeld het openingsfeest Jeruzalem 75 jaar, de wandelbosmarkt en het Kieltjesbal tijdens carnaval georganiseerd. 

Organisatoren kunnen via deze regeling een subsidie van maximaal 7500 euro aanvragen. In totaal is er een bedrag van 100.000 euro beschikbaar. Let op: alleen volledige aanvragen worden behandeld en de subsidies worden op volgorde van binnenkomst toegekend. Aanvragen kan niet meer als het subsidieplafond van 100.000 euro is bereikt. 

Subsidie jaarwisseling

Daarnaast is er een speciale subsidieregeling voor kleinschalige evenementen tijdens de jaarwisseling. Hiervoor kunnen inwoners een subsidie van maximaal 5000 euro aanvragen. In totaal is er een bedrag van 100.000 euro voor alle activiteiten. De belangrijkste voorwaarden zijn dat het evenement plaatsvindt of start op 31 december en bijdraagt aan een vuurwerkvrije jaarwisseling. 

Vorig jaar maakten 17 verschillende activiteiten gebruik van de subsidieregeling. In Oud-Noord vond een speciale oudejaarsmarkt plaats en in Berkel-Enschot genoten inwoners van oliebollen van de 16-jarige Wessel. In het Wilhelminapark vond het gratis festival JeetjeMina plaats mede dankzij de subsidieregeling.