logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Feestelijke opening Stadsforum Tilburg met Stadsopera en Tilburg Zingt 

17 september 2024

Op zaterdag 21 september wordt het vernieuwde Stadsforum feestelijk geopend met een avond vol muziek, cultuur en verbroedering. De stad nodigt al haar inwoners uit om dit samen te vieren tijdens een spectaculaire openingsavond met een stadsopera en het bekende meezingfestijn Tilburg Zingt.

Vanaf 18:00 uur zijn de bars van Tilburg Zingt geopend en geeft DJ Wietse een preview van de nummers van Tilburg Zingt; alles om de feestelijke avond goed te beginnen. Om 19:15 uur gaat de avond van start met een indrukwekkende stadsopera, speciaal gecreëerd door het bekende Tilburgse componistenduo Strijbos & Van Rijswijk. In opdracht van Binnenstad Management Tilburg, de Pleingenoten van het Stadsforum en de gemeente Tilburg ontwikkelden zij een betoverend klankspel. Alle gebouwen rondom het Stadsforum vormen het adembenemende decor van deze opera, waarin composities, livezang en geluiden samenkomen om de sfeer van het plein op unieke wijze tot leven te brengen. Een kunstzinnig eerbetoon aan het nieuwe hart van Tilburg! 

Na de opera is het meezingen geblazen met Tilburg Zingt, gepresenteerd door Leo Alkemade en Marc Meeuwis. Op het podium dit jaar maar liefst 11 koren uit Tilburg en de omgeving, die jong en oud begeleiden bij het zingen van alle bekende hits. Het is thuiskomen op het nieuwe Stadsforum voor Tilburg Zingt, op de plek waar het ooit allemaal begon.

Het plein van en voor alle Tilburgers

Een nieuw plein van verbroedering, waar samenzijn centraal staat. Het nieuwe Stadsforum wordt omringd door de Schouwburg, concertzaal, Heikese kerk, het Paleis-Raadhuis, stadhuis, Katterug, Factorium en Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Op het plein is ruimte voor de zaterdagse weekmarkt vanaf oktober 2024, voor ontmoetingen, om even op adem te komen in de luwte van de binnenstad, maar ook voor kleine en grote evenementen, zoals de Tilburgse Kermis.