logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Andere ophaaldagen duocontainers vanaf 30 september: bekijk de AfvalWijzer

06 september 2024

Vanaf maandag 30 september legen we de duocontainers van veel inwoners op andere dagen. Dit geldt voor beide duocontainers: restafval/GFT en papier/PMD. Gebruikt u deze containers? Bekijk dan in de online AfvalWijzer of er voor u iets verandert en wanneer u de containers aan straat moet zetten.

U kunt de AfvalWijzer op verschillende manieren gebruiken. Dit kunt u doen via:  

Notificaties

Als u uw postcode en huisnummer intypt, ziet u precies wanneer u welke container aan de straat moet zetten. En dus of er vanaf maandag 30 september iets voor u verandert. Tip: zet notificaties aan in de AfvalWijzer-app. U krijgt dan een herinnering als u uw container aan de straat moet zetten. Kunt u de AfvalWijzer niet gebruiken? Vraag dan of een familielid, vriend(in) of buurtgenoot u helpt. U kunt ook contact opnemen met de gemeente Tilburg via telefoonnummer 14 013.

Voor sommige inwoners is er op zaterdag 28 september een inhaaldag, omdat hun container anders te lang niet wordt geleegd. U ziet in de AfvalWijzer of dit voor u geldt. Ook vindt u in de AfvalWijzer meer informatie over de soorten afval en het sorteren daarvan.

Wanneer mag de container aan de straat staan?

Zorg dat uw container voor 08:00 uur 's ochtends aan de straat staat. U mag uw container aan de straat zetten vanaf 20:00 uur op de avond voor de ophaaldag van uw afval. Haal uw container op de ophaaldag weer binnen, tot uiterlijk 24:00 uur.

Waarom passen we de ophaaldagen aan?

We snappen dat veranderingen altijd even wennen zijn. Zeker als u uw duocontainers al lange tijd op een vaste dag aan de straat zet. De gemeente past de ophaaldagen aan om de afvalroutes zo slim en duurzaam mogelijk te rijden. Binnen de ringbanen geldt vanaf 1 januari 2025 de zero-emissiezone. Dat betekent dat er steeds minder bedrijfsbussen en vrachtwagens worden toegestaan die op benzine of diesel rijden. Daarom gaan er binnen de ringbanen uiteindelijk alleen nog elektrische vuilniswagens rijden. Dit heeft invloed op de planning voor het ophalen van afval in de hele gemeente.